Terug naar de homepage
Het Buytenwold Logo
Vlinder
Impressie van Het Buytenwold

Het Buytenwold

Het doel van het project Speelwildernis Het Buytenwold is: 'kinderen spelenderwijs leren ondernemend te zijn'.

Zolang als wij als mens bestaan, spelen we.

Nederlandse kinderen van nu hebben het druk, ze moeten ongelofelijk veel en vooral moeten ze succesvol zijn in een maatschappij met razend veel continue prikkels. Kinderen van nu krijgen steeds minder tijd en ruimte om te spelen. Daardoor gaat er iets kostbaars verloren. Namelijk het vermogen om buiten de lijntjes te kleuren, creatief te denken, te dromen en te durven. Gedragsstoornissen, depressies en burn-outs liggen op loer.

Vrij spelen en ontdekken

In Het Buytenwold bieden we kinderen de mogelijkheid om vrij te spelen in de natuur om zo hun natuurlijke nieuwsgierigheid weer te ontdekken en vaardigheden op te doen als samenwerken, grenzen stellen en verleggen, ongecompliceerd plezier maken. Met het aanbod culturele, creatieve en technische activiteiten kunnen kinderen hun beeldend, creatief en oplossingsgericht denkvermogen versterken. Onze coaches gaan ze stimuleren in het zien en grijpen van kansen zodat ze hun talenten in kunnen zetten voor een betere wereld.

Voor het project willen we het volgende realiseren:

  1. Een avontuurlijk natuurlijk speelterrein van circa 7 hectare in het grootste voedselbos van Europa gelegen in de pioniersomgeving van Almere Oosterwold.
  2. Een honk c.q. pand waar jong en oud, terecht kan voor een activiteit of voor een hapje en een drankje. We verkopen zaken die duurzaam en sociaal zijn ontwikkeld.
  3. De Kids University verzorgt de programmering bestaand uit veelzijdige (educatieve) activiteiten. We beginnen met activiteiten in de Makerspace en met buitenactiviteiten zoals het maken van theater en kunst. Ook richten we ons op het bijbrengen ondernemersvaardigheden. Uiteindelijk groeien we uit tot een expertisecentrum zijn voor het leren van (sociaal) ondernemerschap bij kinderen.

 
 
Omhoog