Speel- en ontdekpark voor nieuwsgierige kinderen

Natuurlijk Avontuurlijk!

De stichting

Het Buytenwold is een initiatief van Stichting Speelwildernis Oosterwold. De stichting is opgericht als formele partner van de provincie Flevoland, in het kader van het programma Nieuwe Natuur. De ontwikkeling van nieuwe natuur vormt het uitgangspunt van het project dat uitgroeide tot een breder concept vanuit het doel van de provincie om meer waarde uit die natuur halen. We zijn een lokale organisatie met een maatschappelijke doelstelling.

Robert Jan de Roo – voorzitter

Ik ben geboren en getogen in hartje Amsterdam. Maar sinds het ontstaan van Almere, woon ik met veel plezier in deze pionier stad. Ik ben gelukkig getrouwd, heb twee kinderen en vier kleinkinderen. Ik voel me nog altijd jong en sta midden in het leven. In mijn vrije tijd heb ik mijn hele leven gesport, ik heb jarenlang over zeeën en oceanen gekanood; water en natuur blijven mij trekken. Ik werkte veertig jaar in het bedrijfsleven. En groeide door van monteur tot directeur en commissaris. In 2013 besloot ik helemaal te gaan voor het leven waarvoor ik geboren ben, namelijk mensen inzicht bieden in zichzelf en hen hun volledige potentieel laten benutten. Sinds die tijd werk ik als authenticiteitscoach in mijn eigen praktijk. Door mijn specifieke stijl van coachen ben ik de laatste jaren vooral voor professionals en ondernemers een sparringpartner. Ik vind het belangrijk dat mensen echt hun unieke zelf kunnen zijn. Daar kun je niet jong genoeg mee beginnen. Mijn wens is om met Het Buytenwold kinderen vrij te maken om in contact te komen met hun eigen natuur. Zodat kinderen zelfvertrouwen en eigenheid ontwikkelen en opgroeien tot gelukkige volwassenen.

Sonja Havermans – secretaris

Mijn naam is Sonja Havermans. Al twaalf jaar woon ik met veel plezier in Almere, met partner, twee schoolgaande kinderen Tim en Bram en hond Fien. Ik ben afgestudeerd jurist, heb onder meer gewerkt als consultant en projectmanager in de ICT, als communicatieadviseur en zelfstandig tekstschrijver. Maar wat ik het liefste doe is samen met de jongens en de hond buiten op avontuur gaan. Bomen klimmen (alleen de jongens ), met blote voeten door de modder lopen, struinen, beestjes zoeken, met een zaklamp door het pikkedonker lopen, bootje varen, noem maar op. Ik ben ervan overtuigd dat groots en meeslepend leven juist in kleine dingen zit. Het is heerlijk om samen plezier te maken. En ik hoop dat als mijn jongens over een paar jaar groot zijn, ze dan terugkijken op een memorabele jeugd waarin ze de vrijheid, het vertrouwen en het voorbeeld kregen om zichzelf te ontdekken én te groeien. Ik gun het elke moeder en elke opvoeder om zorgelozer, met meer plezier met hun kinderen te leven. En elk kind het recht op een buil of een schram. Daarom zet ik me met veel passie in om Het Buytenwold te realiseren.

Gunes Richards – bestuurslid

Mijn naam is Gunes Richards. Gunes betekent ‘Zonnetje’. Ik leef zoals de betekenis van mijn naam en zie het leven altijd van de positieve kant. Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd en haalde een Masters degree in ‘Hospitality’. Ik woonde en werkte in Istanbul, Londen, Dubai, Bahrein, Berlijn, New York. Sinds vier jaar woon ik in Almere. Hier voel ik mij erg thuis. Ik hou van de diversiteit en de verschillende culturen. Ik ben moeder van een fantastische dochter Daphne. Fluffy is onze Labradoodle pup. Tijdens mijn jeugd hadden wij altijd veel gasten aan tafel. Het gevoel van delen met elkaar en het genot van tafelen zoals een echt Mediterraans gezin, vind ik belangrijk om over te brengen. Koken en het ontvangen van gasten, zijn mijn passies. Immers, het zien dat mijn gasten genieten maakt mij gelukkig. Het valt het me op dat veel ouders erg druk zijn en weinig tijd hebben om gezond te koken, laat staan om samen met aandacht (voor elkaar) te eten. Mijn doel met project Het Buytenwold is om kinderen en hun ouders te laten genieten!